Fundació Cultural Coll Bardolet

Aquesta fundació té com a objectius preservar, exhibir i difondre l'obra pictòrica de Josep Coll Bardolet, fill il·lustre de Valldemossa, així com la seva col·lecció privada propietat de la fundació, a més de promocionar les Belles Arts, organitzant exposicions temporals i activitats culturals diverses. (www.fccollbardolet.org).

BALLS POPULARS El Parado de Valldemossa
Fundació Cultural Coll BardoletEls origens de l'agrupació es troben en el grup musical Lamparillas que a principis dels anys vint del segle XX havia fundat Bartomeu Estaràs a Valldemossa, i que va editar la publicació El Eco Lamparil entre 1925 i 1931. Aquests precedents musicals i el propi Parado foren de fet unes més de les diverses activitats culturals que es desenvoluparen en la primera meitat de segle al voltant de l'Hotel del Artista, un autèntic oasi de talent en la Mallorca d'aquells temps. 

Amb la col·laboració de personalitats com Bartomeu Calatayud Cerdà o Josep Coll Bardolet, el Parado de Valldemossa dugué a terme (juntament amb Aires de muntanya de Selva i altres agrupacions) una tasca valuosíssima de recuperació del folklore mallorquí, a la vegada que serví d'estímul per a l'aparició de formacions semblants a altres pobles de l'illa.

Des de 1945 el Parado actuà dilluns i dijous en el Palau del Rei Sanxo de Valldemossa, fins que l'any 2004 es va veure obligat a traslladar-se al Centre Cultural Costa Nord de la mateixa localitat. D'ençà de l'abril de 2011, els balls del Parado tenen lloc a la Fundació Cultural Coll Bardolet de Valldemossa.